Deelname NKF als ultieme voorbereiding op World Choir Games 2020 Flanders

Overweegt jouw koor om in 2020 deel te nemen aan de World Choir Games (WCG) in Antwerpen en Gent? Terecht! Het is een unieke kans om op relatief korte afstand mee te kunnen doen aan een dergelijk uniek internationaal koorfestival. Maar de investering is groot, daarom is deelname aan een van de competities van het NKF een verstandige keuze als ultieme voorbereiding op de Games.

In samenwerking met InterKultur en Koor&Stem kunnen koren die deelnemen aan het NKF zich bovendien kwalificeren voor de internationale Champions Competition van de WCG 2020 Flanders. Dit is wereldwijd het hoogst haalbare niveau in competitive singing en dus een unieke kans voor Nederlandse topkoren. De samenwerking is tevens een kwalitatieve bevestiging voor het NKF, gezien het hoge niveau van deze belangrijkste korencompetitie ter wereld.

Plaatsing voor de Champions Competition tijdens de WCG 2020 geschiedt normaliter op basis van de World Rankings List die wordt opgesteld op basis van beoordelingen tijdens de wereldwijde competities van InterKultur, organisator van de WCG. Koren die niet op deze lijst staan moeten daarom voor deze kwalificatie vooraf verplicht deelnemen aan speciale kwalificatieconcerten.

Rankings List die wordt opgesteld op basis van beoordelingen tijdens de wereldwijde competities van InterKultur, organisator van de WCG. Koren die niet op deze lijst staan moeten daarom voor deze kwalificatie vooraf verplicht deelnemen aan speciale kwalificatieconcerten.

De constante kwaliteit van de NKF Beoordeling is echter van een dermate hoog niveau dat in overleg met artistiek directeur Johan Rooze van InterKultur is besloten dat koren met een exceptioneel goede beoordeling direct geplaatst kunnen worden voor de Champions Competition, die van 5-15 juli 2020 in Antwerpen en Gent wordt georganiseerd door Koor&Stem.

Voor meer info over WCG 2020 Flanders: KLIK HIER.

HIEROM is NKF deelname verstandig als je WCG 2020 overweegt:

De WCG 2020 Flanders is een uniek internationaal koorfestival, maar de investering om deel te nemen is groot:

Kosten voor een koor met 30 leden binnen een straal van 150 km van Antwerpen:
minimaal 3.000 euro (exclusief overnachting, maaltijden, transport en kwalificatie).

Kosten voor deelname aan NKF voor datzelfde koor:
totaal 300 euro (omgerekend slechts 10 euro p.p.).

Deelname aan het WCG kan voor koren bijzonder waardevol zijn, maar als je een dergelijke investering doet, dan wil je daar ook wel het maximale uit halen. Door vooraf aan het NKF mee te doen geef je voor een relatief kleine investering je koor een fantastische boost in de voorbereiding om het maximale uit het WCG te halen. Met de NKF Beoordeling krijg je immers waardevolle handvatten waarmee je gericht kunt werken aan je presentatieconcert(en) op dat internationale podium.

Bovendien: het NKF is gewoon in je eigen provincie. En wie weet, kwalificeer je je ook nog wel voor de NKF Finale en/of direct voor de Champions Competition…


Voorwaarden voor kwalificatie via NKF

De voorwaarden voor de kwalificatie zijn opgenomen in het NKF Reglement onder artikel 18. Dit artikel, inclusief de bepalingen in lid 1. en 2. zijn tevens hieronder gezet. De kwalificatie is overigens een recht voor deelname aan de Champions Competition en is geen plicht. Evenzo geeft het ook geen recht op korting voor de deelnamefee voor de WCG. Meer hierover is te vinden op de website van WCG 2020 Flanders.

Artikel 18. NKF Classificering en titels
Koren worden in de NKF Classificering opgenomen op basis van de behaalde officiële NKF beoordeling. Indien een koor in de Provinciale NKF Competitie een andere puntenscore behaalt dan in de Landelijke NKF Finale, telt het hoogste aantal punten voor de NKF Classificering.
Het NKF voorziet de koren van een officieel beeldmerk, behorend bij de diverse predicaten, dat voor publicitaire doeleinden mag worden gebruikt:

“NKF Excellent Koor 2019-2020”: 265 punten of meer.
Dit keurmerk geeft recht (geen plicht) op directe kwalificatie voor de Champions Competition van de World Choir Games 2020 Flanders. Het keurmerk geeft geen automatisch recht op korting op de deelnamefee van de WCG 2020 Flanders. 

“NKF Topkoor 2019-2020”: min. 255 en max. 264,5 punten.
Dit keurmerk geeft bij een WCG Kwalificatieconcert in grensgevallen recht (geen plicht) op een Wildcard voor kwalificatie voor de Champions Competition van de World Choir Games 2020 Flanders. Het keurmerk geeft geen automatisch recht op korting op de deelnamefee van de WCG 2020 Flanders. 

Lees hier het volledige NKF Reglement.