vacature: Jurylid / Coach

Vacature | Organisatie: Nederlands Koorfestival | Functie: Jurylid / Coach Nederlands Koorfestival | Plaats: Landelijk | Omvang: n.v.t | Sluitingsdatum: geen


Het Nederlands Koorfestival (NKF) is al meer dan 50 jaar de belangrijkste nationale competitie en boegbeeld voor Nederlandse amateurkoren. De voornaamste activiteit omvat een tweejaarlijkse cyclus met 12 zelfstandige Provinciale NKF Competities, waarvan de winnaars deelnemen aan de Landelijke NKF Finale. De winnaar mag zich ’Koor van het Jaar’ noemen.

Het NKF wil het beste in de Nederlandse koorwereld ontdekken, ontwikkelen en zichtbaar maken. Vanuit deze missie brengen we vele koren samen in korenfestivals en creëren een impuls om optimaal te presteren. Ieder koor is welkom om mee te doen: van gregoriaans koor tot popkoor en van kamerkoor tot oratoriumkoor; van middeleeuwen tot romantiek en van gospelkoor tot piratenkoor.

Onder leiding van artistiek adviseur John Damsma heeft het NKF een unieke jury-beoordeling ontwikkeld die stijlneutraal toegepast kan worden. Dat gegeven is essentieel, aangezien het NKF het beste koor van Nederland wil duiden, ongeacht stijl of samenstelling. Dankzij deze NKF Beoordeling krijgt een deelnemend koor een beeld van de eigen kwaliteit in relatie tot andere koren en brengt het NKF de kwaliteit van de Nederlandse koren in kaart.

Het NKF zoekt een

Jurylid / Coach Nederlands Koorfestival

Plaats: diverse steden in Nederland
Omvang: in overleg
Sluitingsdatum: geen

Tijdens de editie 2019-2020 wil het NKF:

 1. Deelnemende koren een kwalitatief hoogwaardig advies meegeven in de vorm van een juryrapport waarmee het koor verder kan werken aan zijn ontwikkeling.
 2. Een brug slaan tussen coach, coaching en koren door voorafgaand en aansluitend aan de Provinciale Competities verschillende coaching trajecten aan te bieden. Deze trajecten vormen een voorbereiding op deelname aan een competitie of zijn een vervolg hierop door nauw aan te sluiten bij de aandachtspunten uit juryrapporten van de Provinciale NKF Competities.

Wie zoeken we?
Juryleden en coaches spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van amateurkoren. We zijn daarom op zoek naar professionals die als coach/ jurylid willen deelnemen aan het NKF. Het op verzoek van het NKF fungeren als voorzitter of secretaris behoort daarbij eveneens tot de mogelijkheden.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:
Bij inzet als jurylid:

 • Het beoordelen van het optreden van een koor volgens het NKF beoordelingssysteem.
 • Het bijdragen aan een kwalitatief hoogwaardig juryrapport.

Bij inzet als coach:

 • Het beoordelen van het optreden vanuit een muziek-pedagogische visie.
 • Het bevorderen van een stimulerende leeromgeving voor de koren.
 • Het bespreken van de optredens tijdens de Provinciale Competities met dirigent en koor en desgewenst het maken van afspraken over een vervolgtraject.
 • Het in overleg met het koor verzorgen van de coaching voor de koren (als voorbereiding op de Provinciale Competitie of op basis van het juryrapport).

Wat heb je in je mars?

 1. Een professionele opleiding op masterniveau op het gebied van vocale muziek, directie, docent muziek, regie, choreografie (klassieke of lichte muziek) of aantoonbare vergelijkbare opleiding/ervaring.
 2. Ruime ervaring met het werken met amateurkoren.
 3. Pedagogische kwaliteiten om daarmee een stimulerende leeromgeving te scheppen.
 4. In staat te spiegelen: je kunt een groep teruggeven wat je hoort en ziet.
 5. Staat open voor de talrijke methoden en werkwijzen die ingezet kunnen worden bij het ontwikkelen van vaardigheden van deelnemers zoals musiceren, presenteren, reflecteren, luisteren en analyseren.
 6. Efficiënt, open en inspirerend communicerend.
 7. Bereid te leren van collega’s en kennis en know how uit te wisselen (intervisie).

Wat bieden wij?

 • De mogelijkheid een eigen breed en veelzijdig werkterrein in de koorwereld op te bouwen, daarbij gebruikmakend van het NKF netwerk.
 • Een redelijke vergoeding per dagdeel plus een reiskostenvergoeding.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjon Hoedeman, zakelijk leider NKF, 06-292 197 47.

Solliciteren kan door middel van een motivatiebrief en cv via email naar zakelijkleider@nederlandskoorfestival.nl.

Op basis van de sollicitatie en cv zijn de volgende vervolgopties mogelijk:

 1. Sollicitant wordt direct opgenomen in het NKF bestand en ontvangt hierover schriftelijk bericht.
 2. Sollicitant wordt uitgenodigd voor een training door de juryvoorzitter die de methode van jurering nader toelicht.
 3. Sollicitant wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek waarin de motivatie nader wordt toegelicht.
 4. Sollicitant wordt niet uitgenodigd en ontvangt hierover schriftelijk bericht.

www.nederlandskoorfestival.nl