Koor Bravour

o.l.v. Yolanda Brouwer, Band: Gerard Plijter – slagwerk, Joke Hilgeman – accordeon, Hans van Oevelen – accordeon, Cees Arzbach – accordeon
Beste Koor van Utrecht 2018 – 240 punten

Programma:

  • Red is the rose – anononiem, arr.: Yolanda Brouwer
  • Home – tekst & muziek Dotan, arr.: Yolanda Brouwer
  • Vrij als de wind – muziek Santiano Dld, tekst: Ancora, arr.:Yolanda Brouwer

“Koor Bravour, Waar Het Goed Is, Beter Wordt En Gezellig Blijft.
Ons koor riekt naar zout water en klinkt prachtig over de groene weilanden.”

Koor Bravour bestaat uit circa 40 zangers en 6 muzikanten. Onder leiding van dirigente Yolanda Brouwer zijn ze uitgegroeid tot een geliefd koor en treden zij regelmatig op. Meestal in het Groene Hart, maar ook ver daar buiten: van Zoutelande tot Stadskanaal en alles wat daar tussen ligt. Met enige regelmaat overschrijden zij de grenzen en bezoeken zij locaties in Duitsland, Noorwegen, Ierland en Tsjechië. De laatste meerdaagse trip was ter gelegenheid van hun 15 jarig bestaan naar het mooie Terschelling. Elke donderdagavond wordt er vol overgave gerepeteerd en gewerkt aan het niveau. Maar er is ook plaats voor gezelligheid en plezier.

Yolanda houdt van uitdagingen en ging in 1996 bij Tineke Schouten werken als trompettiste, zangeres en danseres….en deed hier verdere ervaringen op met koorzettingen. In 2000 pakte zij de dirigeerstok op en begeleidde verscheidene ensemble’s. Ook wordt ze veel gevraagd als repetitor. Sinds enige jaren is Yolanda weer fulltime actief in de muziekwereld. Zij is op dit moment dirigente van verschillende koren, waaronder de Ringvaartzangers, Popkoor Happiness en natuurlijk Koor Bravour.